Download Buku Panduan Solat Tarawih JAKIM. Alhamduilillah beberapa hari lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan yang mulia iaitu bulan yang penuh dengan keberkatan, penuh rahmat dan keampunan.

Walaupun kita masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) kewajipan menunaikan ibadat di bulan ramadhan perlu diteruskan. Sempena PKP ini kita mempunyai banyak masa terluang untuk melaksanakan ibadat puasa dengan baik, berterawih, membaca Al-Quran, bersedekah dan sebagainya

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Tahun 1441H / 2020M 

Sempena bulan Ramadan yang akan tiba nanti, dikongsikan Buku Panduan Solat Tarawih Terbitan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) untuk panduan semua muslim dan muslimat.

Download Buku Panduan Solat Tarawih JAKIM

Sumber buku: JAKIM
Sumber link download: pendidik2u.my

Tarikh melihat anak bulan Ramadan pada 23 April


Menurut laporan oleh Astro Awani, tarikh melihat anak bulan Ramadan bagi menentukan permulaan puasa umat Islam seluruh Malaysia adalah pada Khamis, 23 April ini bersamaan 29 Syaaban 1441 Hijrah.

Semoga perkongsian ini memberi maklumat dan infomasi kepada semua yang akan menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini. Diharap Ramadan kali ini lebih baik dari tahun-tahun yang lepas.Post a Comment

Previous Post Next Post