Soalan Ramalan UPSR 2018 Sains Kertas 2 (Set Simulasi)Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) semakin hampir. Guru-guru dan ibubapa masing-masing tengah sibuk mempersiapkan anak-anak/pelajar mereka untuk menduduki UPSR yang bermula 20 september untuk sekolah Jenis Kebangsaan (SJK) dan 24 september untuk sekolah kebangsaan.

Baca Tajuk Ramalan Sains UPSR 2018

Pelbagai kertas ramalan dan kertas latih tubi mungkin sudah dijawab oleh pelajar-pelajar yang akan menduduki UPSR pada kali ini. Kerisauan masih ada terutamanya bagi soalan sains dan matematik kerana kita tidak boleh agak apakah skop soalan yang akan ditanya nanti.

Hari ini saya nak kongsi set simulasi sains kertas 2 yang dikongsikan oleh Cikgu Zazolnizam (Guru cemerlang). Set soalan simulasi ni ibarat soalan ramalan untuk kertas 2. InsyaAllah belum terlambat untuk menjawab soalan ramalan ini. Terima kasih kepada cikgu Zazol yang berkongsi soalan ini. Semoga bermanfaat.

Baca Juga 11 Tips Skor A Dalam Subjek Sains

Muat turun soalan simulasi a.k.a soalan ramalan kertas 2 berserta jawapan dengan klik link di bawah. SHARE untuk pengetahuan semua. Belum terlambat untuk membuat ulangkaji..

Download sini
Previous Post Next Post