Kertas Kerja Sambutan Bulan Kemerdekaan 2020

 

Kertas Kerja Sambutan Bulan Kemerdekaan 2020. Sedar tidak sedar sekarang kita sudah memasuki bulan kemerdekaan iaitu bulan Ogos.

Sambutan kemerdekaan ini dianjurkan bagi memperingati sejarah pahit getir negara ini untuk bebas dari penjajah. Selain itu, sambutan kemerdekaan di anjurkan di sekolah-sekolah bagi mendedahkan generasi muda tentang semangat kemerdekaan dan menjadikan Malaysia sebagai negara yang berdaulat dan bebas.

Dengan menghayati bulan kemerdekaan, kita dapat mengeratkan lagi perpaduan antara kaum dan agama di Malaysia.  Sempena bulan kemerdekaan ini, jangan kita biarkan anasir luar mengugat kedaulatan negara kita. Hayati dan semailah semangat cintakan kemerdekaan di dalam hati. Kuatkan jati diri kita sebagai rakyat Malaysia.

Baca Cadangan Aktiviti Bulan Kemerdekaan 2020

Akibat penularan virus covid-19, sambutan bulan kemerdekaan mungkin sedikit berbeza dari tahun-tahun yang lepas.

Pada hari ini, Cikgu Press ingin berkongsi kertas kerja sambutan bulan kemerdekaan di peringkat sekolah untuk rujukan semua guru. Cikgu-cikgu boleh memuat turun kertas kerja dengan klik pautan di bawah. Semoga bermanfaat.

>>KERTAS KERJA SAMBUTAN BULAN KEMERDEKAAN 2020<<

Sumber download: sumberpendidikan.com

Untuk info dan maklumat pantas, sila join channel terbaru kami https://t.me/cikgupress

1 Comments

  1. Koleksi yang bermanfaat untuk semua. Terima kasih di atas perkongsian maklumat yang bermanfaat ini ~ BlogCikguAzman | CikguAzman.com

    ReplyDelete
Previous Post Next Post